לגדול ביחד, ללמוד ביחד – כי משפחה זה כל מה שצריך

מהר לפני שיתקלקל: אחסון בטוח ובריא של אוכל מבושל במקרר

שמירה נכונה של אוכל מבושל במקרר חשובה מאוד כדי למנוע התפתחות של חיידקים מזיקים. כהורים, חשוב לנו להקפיד על בריאות ילדינו ולהגיש להם מזון טרי ובטוח לצריכה. בשביל זה אספנו עבורכם את התשובות לשאלות השונות, כמו מהו משך הזמן המומלץ לאחסון סוגי מזון שונים במקרר, ונספק עצות נוספות לשמירה על טריות המזון.

משך זמן האחסון המומלץ לסוגי מזון שונים

בשר, עוף ודגים

  • בשר אדום – בשר בקר או כבש ניתן לשמור במקרר עד 3-4 ימים. חשוב לאחסן את הבשר במיכל אטום או בעטיפה צמודה כדי למנוע התייבשות ולשמור על הטעם והמרקם.
  • עוף – עוף מבושל ניתן לשמור במקרר למשך 3-4 ימים. יש לאחסן אותו במיכל סגור היטב או בשקית פלסטיק כדי למנוע זיהום במגע עם מזונות אחרים.
  • דגים – דגים מבושלים נשמרים היטב במקרר למשך 3-4 ימים. מומלץ לאחסן אותם במיכל אטום כדי למנוע ריחות חזקים במקרר ולשמור על טריותם.

מוצרי חלב וביצים

  • חלב ומוצריו – רוב מוצרי החלב, כגון גבינות קשות, יוגורט וחלב, ניתן לשמור במקרר עד לתאריך התפוגה המצוין על האריזה. לאחר הפתיחה, מומלץ לצרוך תוך 5-7 ימים.
  • ביצים טריות וקשות – ביצים טריות יכולות להישמר במקרר עד 3-5 שבועות. ביצים קשות מקולפות ניתן לאחסן במיכל אטום למשך עד שבוע ימים.

תבשילים, מרקים וירקות מבושלים

  • תבשילים ומרקים – תבשילים ומרקים ביתיים ניתנים לשמירה במקרר למשך 3-4 ימים. יש לאפשר למזון להתקרר לטמפרטורת החדר לפני הכנסתו למקרר ולאחסנו במכלים אטומים.
  • ירקות מבושלים – ירקות מבושלים שומרים על טריותם במקרר למשך 3-5 ימים. מומלץ לאחסן אותם במיכל אטום או בשקית פלסטיק כדי למנוע איבוד לחות.

 

כמה זמן אפשר לשמור אוכל מבושל במקרר

 

מוצרי מזון יבשים

  • דגנים וקטניות מבושלות – דגנים וקטניות חשובים לבריאות שלנו וחיוניים בתזונה נכונה. לכן, דגנים מבושלים, כגון אורז, קינואה ופסטה, וקטניות מבושלות, כמו שעועית וחומוס, ניתנים לשמירה במקרר עד 4-5 ימים במיכל אטום.
  • לחם ומאפים – ניתן לשמור לחם ומאפים טריים במקרר למשך 5-7 ימים כדי למנוע עובש. עדיף לאחסן אותם בשקית נייר או במגירת הלחם כדי לשמור על המרקם והטעם.

עצות נוספות לשמירה על טריות המזון במקרר

בנוסף לזמני האחסון הספציפיים לכל סוג מזון, חשוב לקחת בחשבון מספר עצות נוספות לשמירה על המזון טרי ובטוח לאכילה:

  • שמרו על טמפרטורת המקרר בין 0°C ל-4°C כדי למנוע התפתחות של חיידקים מזיקים.
  • אחסנו מזונות מבושלים בחלק העליון של המקרר, ומזונות גולמיים, כמו בשר ודגים, בחלק התחתון, כדי למנוע זיהום צולב במזון.
  • קררו מזון חם לטמפרטורת החדר לפני שתכניסו אותו למקרר.
  • השתמשו במכלים אטומים או בשקיות פלסטיק כדי לשמור על לחות המזון ולמנוע ספיחת ריחות וטעמים.
  • תייגו את המכלים עם תאריך ההכנה או האחסון כדי לעקוב ביתר קלות אחר טריות המזון.
  • בין אם בחרתם במטבח בעיצוב מודרני כפרי או בעיצוב אורגני, הוא צריך להיות מסודר ונקי. לכן, וודאו שידיכם, כלי המטבח ומשטחי העבודה נקיים בזמן הטיפול במזון, כדי לצמצם את הסיכון לזיהום.

לסיכום

כהורים, חשוב שנהיה מודעים לחשיבות נושא בטיחות המזון ונחנך את ילדינו להרגלים נכונים בהקשר זה. על ידי הקפדה על הנחיות אחסון נכונות של מזון מבושל במקרר, תוכלו לשמור על בריאות משפחתכם וליהנות ממזון טעים וטרי למשך זמן רב יותר. על ידי הקפדה על טווחי הזמן המומלצים לאחסון סוגי המזון השונים ושימוש בעצות פרקטיות, תוכלו ליהנות ממזון בטוח, טעים וטרי לאורך זמן.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

שאלות ותשובות

למידע נוסף

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

כמה זמן אפשר לשמור אוכל מבושל במקרר

מאמרים נוספים בנושא מהר לפני שיתקלקל: אחסון בטוח ובריא של אוכל מבושל במקרר

גג סולארי ביתי

גג סולארי ביתי: יתרונות, חסרונות ושיקולים חשובים

מאמר מקיף הבוחן את היתרונות, החסרונות והשיקולים המרכזיים בהתקנת גג סולארי ביתי. המאמר מספק מידע על חיסכון בעלויות, איכות הסביבה, עלייה בערך הבית, עלויות התקנה ותחזוקה ועוד, לסיוע בקבלת החלטה מושכלת.

קרא עוד »
נגישות